Świat talentów bez granic

„Świat talentów bez granic” – to trzecia już edycja w Powiecie Śremskim.
W bieżącym roku odbywała się pod hasłem „Silni mocą” Organizatorami było Stowarzyszenie na Rzecz osób niepełnosprawnych Trójka i Nasza Fundacja. Jak co roku ” Świat talentów bez granic” kierowany był do osób do osób z różną niepełnosprawnością. Nasza Fundacja odpowiedzialna była za przygotowanie części artystycznej- czyli Festiwal Cudów. Występ przygotowało 12 zespołów były to występy sceniczne, teatralne, taniec. Każdy z uczestników i każda grupa na zakończenie otrzymała Dyplomy i upominki. Uczestnicy otrzymali ciepły posiłek i napoje. Było dużo radości, ciepła i zadowolenia. Osoba prowadząca jest też osoba niepełnosprawną.  W organizacji pomagali wolontariusze z Zespołu Szkół Ogólnokształcących w Śremie. Impreza została sfinansowana ze Środków Z Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych i środków własnych Fundacji. Honorowymi gości byli Dyrektor Wielkopolskiego Oddziału PFRON Anna Skupień i Wice burmistrz Śremu Bartosz Żeleźny. Występy uczestników oceniało jury w składzie: Urszula Hańczyk, Genowefa Woźniak, Agnieszka Juskowiak, Barbara Czaplicka i Mariusz Kondziela. Kilka ciepłych słów na powitanie Uczestników skierowali kierownik PCPR Urszula Hańczyk, Dyrektor PFRON Anna Skupień oraz Wice burmistrz Śremu Bartosz Żeleźny Miejmy nadzieję, że kolejny „Świat talentów bez granic” odbędzie się za rok.