Zajączek na świetlicy

„Tradycyjnym Zwyczajem”

Jak co roku zgodnie z Naszą tradycją w Świetlicy Socjoterapeutycznej-Centrum Edukacji Sportu i Kultury „ISKRA” w Psarskiem, odbyło się spotkanie dzieci i  młodzieży  wraz z rodzicami i opiekunami oraz przedstawicielami Fundacji – Prezesem Hieronimem Bartkowiakiem i Przewodniczącym Rady Jackiem Nowaczyńskim. Spotkanie świąteczne rozpoczęło się poświęceniem potraw przez  księdza kapelana z DPS w Psarskiem. Potem wszyscy obecni zjedli potrawy wielkanocne przygotowane przez rodziców i pracowników świetlicy oraz wolontariuszy. Dzieci zaprezentowały krótki program artystyczny,którego nauczyły się podczas zajęć kulturalnych – muzykoterapii. Największą radość sprawia dzieciom co roku szukanie koszyczków ze słodyczami od „zajączka”,których muszą szukać po całym parku DPS. Dzieci i rodzice przygotowali koszyczki podczas realizowanych w świetlicy zajęciach plastycznych. W tym roku podczas śniadania towarzyszyła nam piękna 2,5 m palma wielkanocna, którą wykonała mama Dorota. Rodzice i dzieci przygotowały również życzenia oraz koszyczki dla wszystkich naszych darczyńców oraz przyjaciół.
Jak zawsze przy takich spotkaniach w świetlicy jest gwarnie i radośnie.
Radość dzieci jest najpiękniejszym podarunkiem jaki dorośli mogą otrzymać od dzieci .
Teraz wszyscy przygotowujemy się do kolejnego wspólnego spotkania, które odbędzie się z okazji Międzynarodowego Dnia Dziecka  w sobotę 31.05.2014r  w świetlicy. Serdecznie zapraszamy  dzieci  ze Wsi Psarskie do wspólnej zabawy.