Qurier Świętego Mikołaja.

Fundacja Przyjaciółki i BZWBK ogłosiły konkurs dla dzieci ze świetlic. Konkurs dotyczy przygotowania paczek świątecznych dla dzieci ze świetlic  o wartości 120.00 zł.
Warunkiem zakwalifikowania się do projektu było przygotowanie krótkiego filmu zapraszającego Świętego Mikołaja do świetlicy, na którym widać duże zaangażowanie dzieci.
Następnie dzieci zobowiązane były do napisanie kolorowego listu z podaniem wymarzonego prezentu oraz narysowaniem dwóch kartek świątecznych.
Z całego kraju wpłynęło ponad 600 wniosków.Bardzo jesteśmy dumni i zadowoleni, że nasza świetlica została zakwalifikowana do projektu i odwiedzi nas Święty Mikołaj. Spotkanie z nim zaplanowano na dzień10.12.2014r., podczas, którego nastąpi uroczyste zakończenie II części projektu „Słowicze Trele” połączone ze spotkaniem Wigilijnym.