Wieczór poezji „Smocze serce”

W sobotę, 30 września, w auli Katolickiego Centrum Edukacji i Kultury odbył się wieczór poezji Smocze serce” organizowany ku pamięci śp. Marii Stefaniak, założycielki Koła Smoki.

To wyjątkowe spotkanie literackie zorganizowali Olga Romaszewska oraz Paweł i Filip Kozłowscy – wolontariusze, którzy czynnie udzielali się w śremskim wolontariacie. Artyści zaprezentowali twórczość nawiązującą do działalności charytatywnej Pani Marii. Wydarzenie przyciągnęło szeroką publikę – obecni byli zarówno bliscy śremskiej działaczki, jak i jej podopieczni z Koła Smoki działającego przy Fundacji na Rzecz Rewaloryzacji Miasta Śrem.

Szczególne podziękowania kierujemy do organizatorów i artystów biorących udział w wydarzeniu – Wasz zapał, wielkie serce i chęć działania są nie do przecenienia. W imieniu Koła Smoki dziękujemy również za wszystkie zebrane fundusze, które wesprą naszą działalność i pomogą dzieciom i młodzieży z niepełnosprawnościami.