Kolejny raz wspólnie Uwolniliśmy Skowronka!

W miniony poniedziałek, 17 czerwca, już po raz ósmy odbyła się impreza Uwolnić Skowronka kierowana do osób z niepełnosprawnością.
Spotkanie miało na celu integrację osób na co dzień przebywających w domach lub placówkach pomocowych. Impreza znana jest z ogromnego zaangażowania wolontariuszy w realizację zadania – to dzięki nim uczestnicy pokonują spacerem trasę, którą prowadził Zdzisław Żeleźny, śremski historyk.
Należy nadmienić, że… najbardziej wyczekiwana przez wszystkich jest część druga wydarzenia – wspólna zabawa! Już drugi raz odbyła się na terenie Zespołu Szkół Politechnicznych im. Powstańców Wlkp. w Śremie. Świetnie przygotowany teren do przyjęcia niemal 250 osób, atrakcje zorganizowane przez kadrę szkolnych wolontariuszy… Muzykę i wspólny śpiew zapewnił szkolny zespół muzyczny. Mnóstwo uśmiechu, tańców i rozmów – ciężko było się rozstać! O część gastronomiczną zadbał Mateusz Wojtas.
Impreza odbyła się pod patronatem Burmistrza Śremu, który uczestniczył w spotkaniu oraz Starosty Śremskiego. Zadanie sfinansowano ze środków Urzędu Marszałkowskiego Województwa Wielkopolskiego, PFRON oraz Gminy Śrem.
Galeria zdjęć dostępna poniżej: