WYBICKI REAKTYWACJA

w dniu 06.10.2015 r. 15 wolontariuszy uczestniczyło w warsztatach organizowanych przez Unię gospodarczą Regionu Śremskiego-Śremski Ośrodek Wspierania Małej Przedsiębiorczości pt.”Śladami gen.Józefa Wybickiego po gminie Brodnica”. Wolontariusze uczestniczący w warsztatach to uczniowie Zespołu Szkół Rolniczych w Grzybnie im.Gen.Józefa Wybickiego.Warsztaty odbywały się w Gościńcu Żurawiec gdzie zaprezentowano program warsztatów, następnie młodzież zwiedziła Manieczki i Brodnicę.Celem warsztatów było przybliżenie historii życia Generała, Jego działalności i historii powstania Mazurka Dąbrowskiego.warsztaty trwały około 3 godzin.Mamy nadzieję że wiedza zdobyta podczas warsztatów zostanie nie tylko w umysłach wolontariuszy ale będą ją przekazywać kolegom znajomym i swoim bliskim. Dziękujemy organizatorowi za umożliwienie wolontariuszom udziału w warsztatach.
koordynator LCW Maria Stefaniak